Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chili sosu hazırlamak için iki farklı tarif önerisi:
- Klasik Chili Sos Tarifi 1:
- Malzemeler: Tane baharatlar (eşit miktarda, tercihen 1’er tatlı kaşığı): kırmızı biber, yeşil biber, beyaz biber, karabiber, kimyon, kişniş, yenibahar 1.
- Diğer Malzemeler: 3 diş sarımsak, 1 limonun suyu, 1 su bardağı saf zeytinyağı, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı tuz 1.
- Hazırlanışı:
- Tane baharatları bir baharat öğütücü veya havanda iri taneli şekilde çekin 1.
- Sarımsakları soyup tuz ekleyerek havanda iyice ezin 1.
- Geniş bir karıştırma kabında hazırladığınız baharat karışımını, ezilmiş sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını ve ayçiçek yağını birleştirin 1.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin 1.
- Hazırladığınız sosu cam bir kavanoza aktarın, hava almayacak şekilde kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında 2 hafta boyunca saklayın 1.
- Chili Thai Sos Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 bardak su, 1 bardak pirinç sirkesi, 1 su bardağı şeker, 2 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 çay kaşığı kıyılmış chili biberi, 2 çay kaşığı ketçap, 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı su 2.
- Hazırlanışı:
- Bir tencereye su ve sirkeyi dökün, yüksek ateşte kaynatın 2.
- Şeker, zencefil, chili biberi, ketçap ve sarımsağı karıştırın ve 5 dakika kaynatın 2.
- Mısır nişastasını küçük bir kaseye ekleyin, topaklanma kalmayana kadar su ile çırpın 2.
- Nişasta karışımını sosun içerisine ilave edip karıştırın 2.
- Tencereyi ocaktan alın, bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın 2.
- Chili Thai sos servise hazırdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: