Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chili Con Carne Tarifi:
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 1 adet kapya biber 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 tatlı kaşığı kekik 2;
- 1 tatlı kaşığı toz paprika 2;
- 500 gram dana kıyma (orta yağlı) 2;
- 2 su bardağı domates püresi 2;
- 2 su bardağı et suyu (sıcak) 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2;
- 1,5 su bardağı Meksika fasulyesi (haşlanmış) 2;
- 2 kare bitter çikolata 2.
Hazırlanışı:
- Soğanı, biberi ve sarımsakları çok ufak küpler şeklinde doğrayıp kenarda bekletin 2.
- Geniş yüzeyli ve kalın tabanlı bir tencereyi ocakta ısıtın, sıvı yağı koyun ve doğradığınız soğan, biber, sarımsakları kavurun 2.
- Sebzeler yumuşayınca bütün baharatları da ekleyip ısınıp kokularını verene kadar kavurma işlemine devam edin 2.
- Tencereye kıymayı ufak parçalar halinde ekleyin, kıymalar suyunu salıp çektikten sonra çıtır çıtır olana kadar pişirmeye devam edin 2.
- Kıymaların üstüne domates püresi, et suyu ve salçayı ekleyip karıştırın 2.
- Kaynama başladıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve yemek koyulaşana kadar yaklaşık 1 saat pişirin 2.
- Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin 2.
- Yemek kıvam alınca fasulyeleri ekleyin ve birlikte en az 15 dakika daha pişirin 2.
- Yemeği ocaktan almadan önce bitter çikolatayı ekleyip karıştırın 2.
Servis Önerisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: