Chef (aşçı), restoran mutfağının başında bulunarak her aspect of food preparation and service'i yönetir 12.
Başlıca görevleri şunlardır:
- Menü planlama: Mevsimsel ve lezzet profillerine göre menülerin hazırlanması 13.
- Malzeme temini: Taze ve kaliteli malzemelerin seçilmesi ve siparişlerin verilmesi 14.
- Mutfak ekibini yönetme: Görev dağılımları, eğitim ve rehberlik 13.
- Gıda güvenliği: Sağlık kurallarına ve hijyen standartlarına uyulması 14.
- Maliyet kontrolü: İsrafın önlenmesi ve karlılığın optimize edilmesi 14.
- Müşteri hizmetleri: Müşteri isteklerinin karşılanması ve dining deneyiminin sağlanması 12.
Çalışma ortamı hızlı tempolu ve talepkar olsa da, aşçılar yaratıcılık, işbirliği ve mutfak sanatının tadını çıkarırlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: