• Buradasın

    Cennet Çamuru hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, syrup-drenched dessert (Cennet Çamuru) sits on a traditional Kilis ceramic plate, surrounded by pistachio crumbs, with a warm Turkish coffee cup and a small bowl of clotted cream beside it.
    Cennet Çamuru, Kilis yöresine ait bir tatlıdır 124.
    Bu tatlı, Halep'ten Kilis mutfağına geçmiştir 4.
    Cennet Çamuru, aynı zamanda kaymaklı künefe olarak da düşünülebilir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden-brown tray of shredded kadayıf drizzled with melted butter, sprinkled with crushed green pistachios, and topped with a dollop of creamy kaymak, evoking the rich flavors of the Turkish dessert *cennet çamuru*.

    Cennet çamuru içinde ne var?

    Cennet çamuru tatlısının içinde bulunan malzemeler: Şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker; 1 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı limon suyu. Cennet çamuru için: 2 yemek kaşığı Akalp sade yağ; 150 gram Hatay tadında tel kadayıf; 100 gram toz Antep fıstığı. Servisi için: 1 yemek kaşığı kaymak. Helvacı Yakub Efendi’nin tarifine göre hazırlanan cennet çamurunun içinde ise özenle kavrulmuş irmik, gerçek ve yüksek oranda Antep fıstığı, tereyağı ve doğal tatlandırıcılar bulunur.