Düdüklü tencerede pöç pişirmek için gerekli malzemeler: 1 kg pöç (kuyruk eti); 1 adet soğan; 6-7 diş sarımsak; Karabiber; Tuz. Pişirme aşamaları: 1. Pöç etlerini bir kap içinde yıkayıp düdüklü tencereye dik olacak şekilde dizin. 2. Soğanın kabuğunu soyup dörde bölüp etlerin ortasına yerleştirin. 3. Sarımsakların kabuklarını soyup etlerin üzerlerine yerleştirin. 4. Üzerine iki bardak su ilave edin. 5. Karabiber ve tuzunu ekleyip ocağa alın. 6. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kaynayınca altını kısarak ocağın orta bölümünde 50 dakika pişirin. 7. Ocağı kapatıp düdüklü tencerenin havası çıkması için biraz bekleyin. 8. Havası çıkınca etinize biraz limon ekleyin. 9. Sıcak olarak servis edin.