Düdüklü tencerede pöç pişirmek için gerekli malzemeler: 1 kg parça pöç; 1 büyük kuru soğan; 5 diş sarımsak; 5-6 tane karabiber; 1 çay kaşığı tatlı toz biber; Tuz; 2 su bardağı su. Pişirme aşamaları: 1. Pöç etlerini hiç bir işlem yapmadan ısınan düdüklüye koyun. 2. 10 dakika alt üst mühürleyin. 3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 4. Soğanı kalın halkalar halinde etin üstüne dizin. 5. Sarımsağı ve tane karabiberi ekleyip tuzunu atın, karıştırmayın. 6. 2 bardak suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 7. Kaynayınca altını kısın ve yarım saat pişirin. Her düdüklü tencere farklı olduğu için pişirme süresi değişebilir. Pöç, kemikli bir et olduğu için haşlama veya mühürleme işleminden sonra kısık ateşte uzun süre pişirilmelidir.