Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çekirdekli meyvelerin ayıklanması farklı yöntemlere göre değişebilir:
- Nar Ayıklama: Narı keserek soymak için önce üstünü yarım parmak kesip, çekirdekli taneleri birbirinden ayıran beyaz kısımları ortaya çıkarmak gerekir 24. Daha sonra narı bu beyaz şeritlerin üzerinden boylamasına kesip dilimlere ayırmak, tanelere zarar vermeden ulaşmayı sağlar 24.
- Kiraz Çekirdeği Ayıklama: Kiraz çekirdeklerini çatal iğne yardımıyla ayıklamak mümkündür 3. Bunun için çengelli iğnenin uç kısmını kirazın içine sokarak çekirdeği çıkarmak yeterlidir 5.
Diğer çekirdekli meyvelerin ayıklanma yöntemleri de benzer prensiplere dayanabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: