Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER) tarafından üretilen çayın kalitesi, çeşitli kriterlere göre değerlendirilmektedir. ÇAYMER Genel Müdürü Selçuk Azman'a göre, çayın kalitesini anlamak için dört önemli kriter vardır 23:
- Toz bulutu oluşmaması: Çay paketini boşaltırken yüze toz gelmemesi gerekir 23.
- Sap ve liflerin az olması: Çay yaprağından kaynaklı sap ve liflerin çok az olması tercih edilir 23.
- Kırık partiküllerin olmaması: Çayın kırık ve düz partiküllerden oluşmaması gerekir 23.
- Dem renginin parlak olması: Çayı demledikten sonra renginin parlak, bulanık ve askıda kalan partiküllerin olmaması gerekir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: