Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaykama böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 12;
- 3-3,5 su bardağı su 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 300 gr karışık ege otları (arapsaçı, kazayağı, gelincik otu, körmen) 12;
- 150-200 g kaşar loru 12;
- zeytinyağı 12;
- fırın kabını yağlamak için tereyağı 12.
Yapılışı:
- Otları güzelce yıkayın, süzülmeye bırakın ve doğrayın 12.
- Un, su ve tuzu iyice çırpın 12.
- Fırın kabını tereyağıyla yağlayın 12.
- Hamur karışımının yarısını kaba dökün ve yayın 12.
- Biraz zeytinyağı gezdirin 12.
- Doğradığınız otları hamurun üstüne serpiştirin 12.
- Kaşar lorunu da aynı şekilde serpiştirin ve kalan hamuru üzerine dökün 12.
- Biraz daha zeytinyağı gezdirin ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında 55-60 dakika kadar pişirin 12.
- Dilimleyerek servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: