Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hangi yemeğin hangi çatal bıçakla yeneceği şu şekildedir:
- Et ve tavuk: Çatal ve bıçakla yenir, bıçak sağ elde, çatal sol elde tutulur 1.
- Balık: Çatalla yenir, kılçığı elle ayrılır 1.
- Spagetti gibi makarnalar: İtalyan yönteminde kaşık yan şekilde tutulup çatal dik şekilde ona değdirilerek yenir, klasik yöntemde ise bıçakla kesilerek çatala alınır 1.
- Pilav: Bıçak desteğe geldiğinde çatal ve bıçak el değiştirir (çatal sola, bıçak sağa) 1.
- Peynir: Çatalla yenir, kesilmesi gereken peynir çatalın kenarıyla kesilir 1.
- Börek: Çatal ve bıçakla yenir, bıçak sağ elde, çatal sol elde olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: