• Buradasın

    Carbonara hangi makarnayla yapılır Ankara?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Carbonara yemeği, spagetti makarnasıyla yapılır 23. Ankara'da da spagetti kullanarak bu yemeği hazırlayabilirsiniz.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Al Dente ve alla carbonara makarna farkı nedir?

    Al dente ve alla carbonara makarna arasındaki fark, pişirme yöntemi ve kullanılan soslardan kaynaklanır. Al dente, makarnanın hafif sert bir dokuya sahip olduğu, fazla pişmemiş ideal kıvamını ifade eder. Alla carbonara ise, Roma mutfağının klasiklerinden biri olup, spaghetti ile yapılan bir tariftir. Dolayısıyla, al dente makarnanın pişirme kıvamını, alla carbonara ise makarnanın yapıldığı sosu ifade eder.
    A steaming plate of spaghetti carbonara with crispy pancetta, grated Pecorino Romano, and a creamy egg-based sauce, garnished with freshly cracked black pepper.

    Carbonara sosunun içine ne konur?

    Carbonara sosunun içine konan malzemeler, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir: Klasik tarif. Dana jambonlu tarif. Alternatif tarif. Ayrıca, bazı tariflerde krema da eklenebilir.

    Gerçek carbonara nasıl yapılır?

    Gerçek carbonara tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 500 gr tagliatelle veya spaghetti makarna - 1 kutu krema - 1 soğan - 150 gr tavuk göğsü salam veya tavuk - 1 yumurta sarısı (olmasada olur) - 3-4 dal maydanoz - 2-4 damla limon suyu - Zeytinyağı - Tuz - Karabiber - Muskat - Üzerine mozzarella veya rendelenmiş peynir Yapılışı: 1. Büyük tencereye bol su ve tuz ekleyerek makarnayı kaynatın. 2. Tavaya zeytinyağı koyup soğanları hafif kavurun. 3. En son kremayı, tuzu, karabiber, muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin ki sos suyunu çekmesin. 4. Ocaktan aldığınız sosa maydanozu ekleyin ve makarnanın üzerine koyun. Alternatif olarak, Yemek.com sitesinde yer alan kolay spagetti carbonara tarifi de şu şekildedir: 1. Makarnayı tuzlu suda dişe gelir kıvama gelene dek haşlayın. 2. 2 yumurta sarısını büyük bir çukur kapta benmari usulü ısıtarak, hızlıca çırparak, homojen bir görünüm elde edene kadar (1-1.5 dakika kadar) pastörize edin. 3. Haşlanan makarnayı süzün, suyundan 1/2 kepçe kadarını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. 4. Süzülen makarnanızı, kasenin içindeki sosla birleştirip, makarnaları kırmadan sosun makarnanın her yerine ulaşmasını sağlayın. 5. Üzerine ekstra parmesan rendeleyebilir ve ekstradan kızarmış dana bacon ekleyebilirsiniz.