Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek carbonara yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr tagliatelle veya spaghetti makarna 2;
- 1 kutu krema 2;
- 1 soğan 2;
- 150 gr tavuk göğsü salam veya tavuk salam 2;
- 1 yumurta sarısı (olmasa da olur) 2;
- 3-4 dal maydanoz 2;
- 2-4 damla limon suyu 2;
- zeytinyağı 2;
- tuz, karabiber, muskat 2.
Yapılışı:
- Büyük tencereye bol su ve tuz ekleyip makarnayı kaynatın 2.
- Süzüp zeytinyağı ile tencereye alın 2.
- Tavaya zeytinyağı koyup soğanları hafif kavurun 2.
- Daha sonra tavuk göğsü salamlarını ekleyin ve kavurun 2.
- En son kremayı, tuzu, karabiber, muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin 2.
- Ocaktan aldığınız sosa maydanoz ekleyin ve makarnanın üzerine koyun 2.
- Mozzarella peynir ile servis edin 2.
Alternatif bir tarif:
- 450 gram spagetti 4;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 110 gram dana jambon 4;
- 4 diş sarımsak 4;
- 2 yumurta 4;
- 1 su bardağı parmesan 4;
- 1 avuç maydanoz 4;
- tuz, karabiber 4.
Yapılışı:
- Suyu kaynatın ve içine bol miktarda tuz atın 4.
- Makarnayı kaynayan suyun içine alın ve 'al dente' kıvamında pişirin 4.
- Pişen makarnaları süzün ve makarna suyundan 1/2 su bardağı ayırın 4.
- Yağı biraz ısıtın, içine sarımsakları ekleyin ve soteleyin 4.
- Jambonları sarımsakların olduğu tavaya ekleyip 1-2 dakika soteleyin 4.
- Makarnaları jambonların olduğu tavaya alın ve sarımsak ve jambonu iyice makarnayla birlikte karıştırın 4.
- Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve parmesanı rendeleyin 4.
- Yumurta ve parmesanı iyice çırpın 4.
- Ayırdığınız makarna suyunu ve yumurtaları makarnanın üzerinden gezdir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: