Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek carbonara tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr tagliatelle veya spaghetti makarna 2
- 1 kutu krema 2
- 1 soğan 2
- 150 gr tavuk göğsü salam veya tavuk 2
- 1 yumurta sarısı (olmasada olur) 2
- 3-4 dal maydanoz 2
- 2-4 damla limon suyu 2
- Zeytinyağı 2
- Tuz 2
- Karabiber 2
- Muskat 2
- Üzerine mozzarella veya rendelenmiş peynir 2
Yapılışı:
- Büyük tencereye bol su ve tuz ekleyerek makarnayı kaynatın 2. Süzüp zeytinyağı ile tencereye alın 2.
- Tavaya zeytinyağı koyup soğanları hafif kavurun 2. Daha sonra tavuk göğsü salamlarını ekleyip kavurun 2.
- En son kremayı, tuzu, karabiber, muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin ki sos suyunu çekmesin 2.
- Ocaktan aldığınız sosa maydanozu ekleyin ve makarnanın üzerine koyun 2. Mozzarella peynir ile servis edin 2.
Alternatif olarak, Yemek.com sitesinde yer alan kolay spagetti carbonara tarifi de şu şekildedir 1:
- Makarnayı tuzlu suda dişe gelir kıvama gelene dek haşlayın 1.
- 2 yumurta sarısını büyük bir çukur kapta benmari usulü ısıtarak, hızlıca çırparak, homojen bir görünüm elde edene kadar (1-1.5 dakika kadar) pastörize edin 1.
- Haşlanan makarnayı süzün, suyundan 1/2 kepçe kadarını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin 1. Suyu eklerken bir yandan da karışımı karıştırmayı ihmal etmeyin 1.
- Süzülen makarnanızı, kasenin içindeki sosla birleştirip, makarnaları kırmadan sosun makarnanın her yerine ulaşmasını sağlayın 1.
- Üzerine ekstra parmesan rendeleyebilir ve ekstradan kızarmış dana bacon ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: