• Buradasın

    Gerçek carbonara nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of creamy spaghetti carbonara topped with crispy bacon, grated cheese, and fresh parsley, resting on a rustic wooden table with scattered ingredients like eggs, cream, and herbs nearby.
    Gerçek carbonara yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gr tagliatelle veya spaghetti makarna 2;
    • 1 kutu krema 2;
    • 1 soğan 2;
    • 150 gr tavuk göğsü salam veya tavuk salam 2;
    • 1 yumurta sarısı (olmasa da olur) 2;
    • 3-4 dal maydanoz 2;
    • 2-4 damla limon suyu 2;
    • zeytinyağı 2;
    • tuz, karabiber, muskat 2.
    Yapılışı:
    1. Büyük tencereye bol su ve tuz ekleyip makarnayı kaynatın 2.
    2. Süzüp zeytinyağı ile tencereye alın 2.
    3. Tavaya zeytinyağı koyup soğanları hafif kavurun 2.
    4. Daha sonra tavuk göğsü salamlarını ekleyin ve kavurun 2.
    5. En son kremayı, tuzu, karabiber, muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin 2.
    6. Ocaktan aldığınız sosa maydanoz ekleyin ve makarnanın üzerine koyun 2.
    7. Mozzarella peynir ile servis edin 2.
    Alternatif bir tarif:
    • 450 gram spagetti 4;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
    • 110 gram dana jambon 4;
    • 4 diş sarımsak 4;
    • 2 yumurta 4;
    • 1 su bardağı parmesan 4;
    • 1 avuç maydanoz 4;
    • tuz, karabiber 4.
    Yapılışı:
    1. Suyu kaynatın ve içine bol miktarda tuz atın 4.
    2. Makarnayı kaynayan suyun içine alın ve 'al dente' kıvamında pişirin 4.
    3. Pişen makarnaları süzün ve makarna suyundan 1/2 su bardağı ayırın 4.
    4. Yağı biraz ısıtın, içine sarımsakları ekleyin ve soteleyin 4.
    5. Jambonları sarımsakların olduğu tavaya ekleyip 1-2 dakika soteleyin 4.
    6. Makarnaları jambonların olduğu tavaya alın ve sarımsak ve jambonu iyice makarnayla birlikte karıştırın 4.
    7. Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve parmesanı rendeleyin 4.
    8. Yumurta ve parmesanı iyice çırpın 4.
    9. Ayırdığınız makarna suyunu ve yumurtaları makarnanın üzerinden gezdir
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Carbonara makarna hangi etle yapılır?

    Carbonara makarna, genellikle dana bacon veya salam gibi etlerle yapılır. Alternatif olarak, füme et de kullanılabilir. Carbonara sosunun yapıldığı etler dışında, tariflerde tavuk göğsü de yer alabilir.

    Carbonara sosunun içine ne konur?

    Carbonara sosunun içine konan malzemeler, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir: Klasik tarif. Dana jambonlu tarif. Alternatif tarif. Ayrıca, bazı tariflerde krema da eklenebilir.

    Al Dente ve alla carbonara makarna farkı nedir?

    Al dente ve alla carbonara makarna arasındaki fark, pişirme yöntemi ve kullanılan soslardan kaynaklanır. Al dente, makarnanın hafif sert bir dokuya sahip olduğu, fazla pişmemiş ideal kıvamını ifade eder. Alla carbonara ise, Roma mutfağının klasiklerinden biri olup, spaghetti ile yapılan bir tariftir. Dolayısıyla, al dente makarnanın pişirme kıvamını, alla carbonara ise makarnanın yapıldığı sosu ifade eder.