• Buradasın

    Gerçek carbonara nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gerçek carbonara tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 500 gr tagliatelle veya spaghetti makarna 2
    • 1 kutu krema 2
    • 1 soğan 2
    • 150 gr tavuk göğsü salam veya tavuk 2
    • 1 yumurta sarısı (olmasada olur) 2
    • 3-4 dal maydanoz 2
    • 2-4 damla limon suyu 2
    • Zeytinyağı 2
    • Tuz 2
    • Karabiber 2
    • Muskat 2
    • Üzerine mozzarella veya rendelenmiş peynir 2
    Yapılışı:
    1. Büyük tencereye bol su ve tuz ekleyerek makarnayı kaynatın 2. Süzüp zeytinyağı ile tencereye alın 2.
    2. Tavaya zeytinyağı koyup soğanları hafif kavurun 2. Daha sonra tavuk göğsü salamlarını ekleyip kavurun 2.
    3. En son kremayı, tuzu, karabiber, muskatı, damla limon suyunu ekleyip 1 dakika pişirin ki sos suyunu çekmesin 2.
    4. Ocaktan aldığınız sosa maydanozu ekleyin ve makarnanın üzerine koyun 2. Mozzarella peynir ile servis edin 2.
    Alternatif olarak, Yemek.com sitesinde yer alan kolay spagetti carbonara tarifi de şu şekildedir 1:
    1. Makarnayı tuzlu suda dişe gelir kıvama gelene dek haşlayın 1.
    2. 2 yumurta sarısını büyük bir çukur kapta benmari usulü ısıtarak, hızlıca çırparak, homojen bir görünüm elde edene kadar (1-1.5 dakika kadar) pastörize edin 1.
    3. Haşlanan makarnayı süzün, suyundan 1/2 kepçe kadarını yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin 1. Suyu eklerken bir yandan da karışımı karıştırmayı ihmal etmeyin 1.
    4. Süzülen makarnanızı, kasenin içindeki sosla birleştirip, makarnaları kırmadan sosun makarnanın her yerine ulaşmasını sağlayın 1.
    5. Üzerine ekstra parmesan rendeleyebilir ve ekstradan kızarmış dana bacon ekleyebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Al Dente ve alla carbonara makarna farkı nedir?

    Al dente ve alla carbonara makarna arasındaki fark, pişirme yöntemi ve kullanılan soslardan kaynaklanır. Al dente, makarnanın hafif sert bir dokuya sahip olduğu, fazla pişmemiş ideal kıvamını ifade eder. Alla carbonara ise, Roma mutfağının klasiklerinden biri olup, spaghetti ile yapılan bir tariftir. Dolayısıyla, al dente makarnanın pişirme kıvamını, alla carbonara ise makarnanın yapıldığı sosu ifade eder.

    Carbonara makarna hangi etle yapılır?

    Carbonara makarna, genellikle yağlı kurutulmuş domuz eti olan guanciale ile yapılır.

    Carbonara sosunun içine ne konur?

    Carbonara sosunun içine şunlar konur: Ana malzemeler: Spagetti, domuz eti (geleneksel olarak guanciale, bazı varyasyonlarda pancetta veya füme pastırma kullanılır). Diğer malzemeler: Sert peynir (genellikle Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano veya ikisinin bir kombinasyonu). Ayrıca, sosun içine krema da eklenebilir.