Çam fıstığı yetiştirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Tohum Hazırlığı: Çam fıstığı tohumları, 20°C'lik suda 48 saat bekletilir. 2. Toprak Ekimi: Tohumlar, tortulu ve yumuşak bir toprağa ekilir ve çatlayana kadar bekletilir. 3. Çimlendirme: Çatlayan tohumlar, plastik bardaklara veya tohumluklara alınarak çimlenmesi sağlanır. 4. Saksıya Alma: Ortalama 15 gün sonra çimlenen fideler saksılara alınır. 5. Toprak Transferi: Fidanlar, mart ile nisan ayları arasında saksı toprağının bir kısmıyla beraber kalıcı olarak topraklara alınır. 6. Dikim Aralığı: Fidanlar arasında en az 4-6 metre mesafe bırakılır. 7. Yükseklik ve Hava Akışı: Yüksek ve hava akışının bol olduğu bölgelere dikim yapılır. Çam fıstığı ağaçları, dikildikten sonraki ilk 8 yıl hasat vermez. Çam fıstığı yetiştiriciliği için uygun iklim ve toprak koşullarının sağlanması, düzenli sulama, gübreleme ve zararlı böceklerden korunma gibi bakım işlemlerinin yapılması gereklidir.