• Buradasın

    Çağdaş bulgur nerenin malı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden pile of bulgur wheat in a sunlit Mardin field, with traditional stone houses and rolling hills in the background, evoking pride and tradition.
    Çağdaş Bulgur, Mardin malıdır 12.
    Marşah Çağdaş Bulgur, 2002 yılında Mardin’de kurulmuştur 12. Firma, Mardin Ovası’nın en kaliteli buğdaylarını işleyerek Çağdaş, Penqui, Hejayi ve Sözeri markaları ile üretim yapmaktadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çağdaş bulgur hangi firmanın?

    Çağdaş Bulgur, Marşah Çağdaş Bulgur firmasına aittir.

    Bulgurun hammaddesi nedir?

    Bulgurun hammaddesi buğdaydır. Bulgur, buğdayın temizlenmesi, kaynatılması, kurutulması, kabuğunun soyularak değişik tipte değirmenlerde öğütülmesi ve farklı boyutlardaki taneciklerinin ayrılmasıyla elde edilen, sadece su ve buğdaydan oluşan bir gıda maddesidir.

    En iyi bulgur nerenin bulguru?

    En iyi bulgurun yetiştiği yerler arasında öne çıkan bölgeler şunlardır: Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin gibi iller, iklim ve toprak yapıları sayesinde bulgur üretimi için elverişlidir. Orta Anadolu Bölgesi: Kayseri, Nevşehir, Aksaray gibi iller, özellikle siyez bulguru üretimi için uygundur. Doğu Anadolu Bölgesi: Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli gibi iller, soğuk kışlar ve sıcak yazları ile bulgur yetiştiriciliğine uygun bir iklim sunar. Akdeniz Bölgesi: Adana, Mersin, Hatay gibi iller, uygun iklim ve toprak koşullarına sahiptir. Ayrıca, Mardin'in "Mezopotamya Ovası"nda yetişen buğdaydan yapılan bulgur, kehribar sarısı rengi ve kalitesiyle öne çıkar. Bulgurun kalitesi, yetiştiği bölgenin yanı sıra üretim yöntemleri ve kullanılan buğday türüne de bağlıdır.