Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burger ekmeği yağlama işlemi, genellikle hamur yoğurma sürecinde tereyağı eklenerek gerçekleştirilir 15.
Hamburger ekmeği yaparken tereyağı ekleme adımları:
- Yoğurma işlemine devam ederken, tereyağı parça parça hamura yedirilir 1.
- Toplamda 15 dakika hamur, pürüzsüz olana kadar yoğrulur 1.
Bu yöntemle, ele yapışmayan, pürüzsüz ve lezzetli bir hamburger ekmeği hamuru elde edilir 5.
Ayrıca, üzeri için yumurta ve süt karışımı da kullanılabilir 15. Bunun için, 1 adet yumurta ile 3 yemek kaşığı su çırpılır ve hamurların üzerine sürülür 5.
Hamburger ekmeği tarifleri ve yapım yöntemleri için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: