• Buradasın

    Burcu Yaprak Sarma nerenin malı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant Turkish kitchen scene with a steaming plate of yaprak sarma (stuffed vine leaves) garnished with lemon slices, surrounded by fresh herbs and a traditional Turkish tea glass in the background.
    Burcu Yaprak Sarma, Türkiye malıdır.
    Burcu Gıda, 1982 yılında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kurulmuş olup, yüzde yüz yerli bir firmadır 145.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi yaprak sarma nerenin?

    En iyi yaprak sarmanın nerenin olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü yaprak sarma farklı bölgelerde farklı yorumlarla yapılır ve herkesin damak zevki farklıdır. Türkiye'de en iyi yaprak sarma olarak değerlendirilebilecek bazı yerler şunlardır: İstanbul Kadıköy: Pasaj Cook and Book, incecik ve sıkıca sarılmış zeytinyağlı sarmalarıyla ünlüdür. İstanbul Ataşehir: Mezeren, etli yaprak sarması başta olmak üzere çeşitli yaprak sarma çeşitleriyle tanınır. İstanbul Beyoğlu: Naif, Ege usulü yaprak sarması ve üzerine dökülen Antakya süzme yoğurdu ile dikkat çeker. İstanbul Üsküdar: Çömlek Kuru Fasulye, etli karalahana sarmaları ile ünlüdür. Ankara: Deraliye Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı saray mutfağından geleneksel lezzetler sunar ve vişneli yaprak sarması önerilir. Ayrıca, Amasya, Malatya, Karadeniz bölgesi gibi farklı bölgelerde de özgün yaprak sarma çeşitleri bulunur.