Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buhara pilavının püf noktaları şunlardır:
- 7 Baharat Karışımı: Buhara pilavı, tarçın, zencefil, muskat, karabiber, yenibahar, kimyon ve karanfil gibi baharatlarla hazırlanır 12.
- Pirinç Hazırlığı: Pirinç, önceden suyla iyice durulanmalı ve 30 dakika kadar suda bekletilmelidir 23.
- Et Pişirme: Et, kuşbaşı şeklinde doğranarak yağı eklenmiş bir tencerede kavrulmalıdır 2.
- Pişirme Tekniği: Pilavın suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilmesi ve tencerenin kapağı kapalı tutulması önemlidir 23.
- Demlenme: Pilav, piştikten sonra ocaktan alınıp 15-20 dakika demlenmeye bırakılmalıdır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: