Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Brezilya peynirli ekmeği (Pão de Queijo) yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı tapioka unu veya cassava unu 24;
- 1 su bardağı süt 24;
- 1/2 su bardağı su 2;
- 1/4 su bardağı bitkisel yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) 24;
- 1 çay kaşığı tuz 24;
- 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri 24;
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri 24;
- 2 adet yumurta 24.
Yapılışı:
- Fırını 180 derece (350°F) ısıtın 2.
- Bir tencerede süt, su, yağ ve tuzu birleştirip kaynama noktasına gelene kadar ısıtın 2.
- Kaynar hale geldiğinde ocaktan alın 2.
- Büyük bir karıştırma kabına tapioka ununu koyun 2.
- Kaynar sıvı karışımı yavaş yavaş tapioka ununun üzerine dökün ve sürekli karıştırın 2.
- Karışımı 5-10 dakika soğuması için bekletin 2.
- Soğumuş hamura rendelenmiş peynirleri ve yumurtaları ekleyin, iyice yoğurun 2.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, ekmeklerin dışı altın rengi alana kadar pişirin 2.
Brezilya peynirli ekmeği, sıcak olarak servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: