• Buradasın

    Brezilya peynirli ekmeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Brezilya peynirli ekmeği (Pão de Queijo) yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı tapioka unu veya cassava unu 3;
    • 1 su bardağı süt 3;
    • 1/2 su bardağı su 3;
    • 1/4 su bardağı bitkisel yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) 3;
    • 1 çay kaşığı tuz 3;
    • 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri 3;
    • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri 3;
    • 2 adet yumurta 3.
    Yapılışı:
    1. Fırını 180 derece (350°F) ısıtın 3. Tüm malzemeleri hazırlayın ve tezgahınıza dizin 3.
    2. Bir tencerede süt, su, yağ ve tuzu birleştirip kaynama noktasına gelene kadar ısıtın 3. Kaynar hale geldiğinde hemen ocaktan alın 3.
    3. Büyük bir karıştırma kabına tapioka ununu koyun 3. Kaynar sıvı karışımı yavaş yavaş tapioka ununun üzerine dökün ve sürekli karıştırın 3. Karışım yapışkan bir hamur haline gelecektir 3.
    4. Karışımı biraz soğuması için 5-10 dakika bekletin 3.
    5. Soğumuş hamura rendelenmiş peynirleri ve yumurtaları ekleyin 3. İyice karışana kadar yoğurun 3. Hamur, yapışkan ve elastik bir kıvam alacaktır 3.
    6. Ellerinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 3.
    7. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, ekmeklerin dışı altın rengi alana kadar pişirin 3.
    Brezilya peynirli ekmeği, sıcak olarak servis edilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Brezilya'nın en meşhur ekmeği nedir?

    Pão de Queijo — Brezilya'nın en meşhur ekmeğidir.

    Peynir ekmeği hangi peynirle yapılır?

    Peynir ekmeği genellikle beyaz peynir veya kaşar peyniri ile yapılır. Bunun yanı sıra, çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri, kolot peyniri ve telli peynir de kullanılabilir.

    Brezilya'da hangi ekmek yenir?

    Brezilya'da çeşitli ekmek türleri tüketilir, bunlar arasında en popüler olanları şunlardır: 1. Pão de Queijo: Manyok unu (tapiyoka nişastası) ve peynir ile yapılan, içi yumuşak dışı hafif çıtır bir yapıya sahip peynirli ekmeklerdir. 2. Pao na chapa: Kızarmış Fransız ekmeği dilimleri, genellikle kahvaltıda kahve ile birlikte tüketilir. 3. Milharina: Orta Doğu kökenli, mısır unundan yapılan ve peynirle servis edilen bir çeşit mısır lapasıdır.