Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozuk tereyağı tüketilmemelidir. Bozuk tereyağının belirtileri arasında renkte dalgalanma, ekşi veya acımtırak koku ve tat bulunur 14.
Bozuk tereyağını değerlendirmek için bazı öneriler:
- Salamura etme: Tereyağı küp küp kesilip tuzla kaplandıktan sonra hava almayacak bir kavanoza konularak saklanabilir, ancak bu yöntem tadında farklılaşmaya neden olabilir 1.
- Derin dondurucu: Uygun koşullarda muhafaza edildiği takdirde, derin dondurucuda 6 aya kadar, hatta 1 yıla kadar bozulmadan kalabilir 14.
Son kullanma tarihi geçmiş tereyağının bozulup bozulmadığını anlamak için tat, koku ve görünüm testi yapılabilir 2. Ancak, bozulma belirtileri bulunsa bile, son kullanma tarihi geçmiş tereyağı tüketilmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: