Fırında paçanga böreği pişirmek için gerekli malzemeler: 2 yufka; 2 küçük köy biberi; 1 büyük domates; 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri; 10 dilim pastırma (90 g); Sosu için: yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı su; Üzeri için: 1 yumurta sarısı, yarım çay bardağı süt, galeta unu. Pişirme aşamaları: 1. Biber ve domatesleri minik minik doğrayın, pastırmayı küçük parçalara ayırın. 2. Doğranan sebzeleri, kaşar ve pastırmayla karıştırın. 3. Yufkayı 4 eşit üçgen parçaya bölün, sekiz tane üçgen elde edin. 4. Uygun bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırarak üçgen parçalara sürün. 5. Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan koyarak geniş şekilde sarın. 6. Yumurta sarısı ve sütü karıştırarak börekleri önce bu karışıma, sonra galeta ununa batırın. 7. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.