Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bilyalı çikolata değirmeni, çikolata hamurunu inceltmek için şu şekilde çalışır:
- Karışım Hazırlığı: Homojen hale getirilmiş karışım, ön hazırlama mikserinden bilyalı değirmenin kazanına transfer edilir 24.
- Sirkülasyon: Ürün, cidarlı pompa yardımıyla 500 kg bilya bulunan kazan içerisinde sirküle eder 24.
- Öğütme: Millerle donatılmış şaft ve metal bilyeler, çikolata hamurunu öğüterek rane eder 1.
- İnceltme ve Transfer: 3 yönlü vana sayesinde kendi içinde devir daim ile homojen bir inceltme sağlanır ve çikolata, dinlendirme tankına otomatik olarak transfer edilir 15.
- Soğutma ve Ayarlama: Sıcak su, paslanmaz cidarlı kazan, pompa ve transfer boruları arasında sirküle ederek ürün ve cidardaki su sıcaklığı sabit tutulur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: