Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bıldırcının proteininin yüksek olmasının sebebi, bıldırcın etinin ve yumurtasının yüksek biyolojik değere sahip protein kaynağı olmasıdır 12.
Bıldırcın etindeki esansiyel amino asitlerin dengeli dağılımı, bu ürünün biyolojik değerini artırırken, büyüme ve gelişmeyi de destekler 1.
Ayrıca, 100 gram bıldırcın eti, ortalama olarak 25 gram protein içerirken, 100 gram bıldırcın yumurtası, 13 gram protein içerir 12.
Bıldırcın etinin ve yumurtasının yüksek protein içermesinin diğer sebepleri arasında şunlar sayılabilir:
- Vitamin ve mineraller 12. Bıldırcın eti, B vitamini kompleksi, özellikle B12 vitamini açısından zengindir 12. Ayrıca, demir, fosfor ve çinko gibi mineraller de bıldırcın etinde bolca bulunur 1.
- Düşük yağ oranı 12. Bıldırcın eti, düşük yağ oranına sahip olmasına rağmen yüksek protein içeriğiyle dikkat çeker 12.
Protein, vücutta kasları oluşturan ve onarıcı bir rol üstlenen önemli bir besin olduğundan, bıldırcın eti, özellikle sporcular ve yüksek protein ihtiyacı olan bireyler için ideal bir seçenektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: