• Buradasın

    Bıçaksız restoranda bıçak neden yasak?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bıçaksız restoranda bıçak yasağının nedeni, metal çatalın sıcak ete temasında yüzde 30 değer kaybına yol açması olarak açıklanmaktadır 124.
    Denizli'de geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve çatal-bıçak kullanılmadan elle yenen tescilli Denizli kebabı servis eden Kebapçı Dursun'un sahibi Dursun Göçenoğlu, bu uygulamayı bilimsel bir temele dayandırmaktadır 124.
    Ayrıca, bu şekilde yemeğin daha lezzetli olduğu ve müşterilerin ilk başta yadırgasa da sonradan bu lezzeti beğendikleri ifade edilmektedir 124.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Keskin bıçak neden yasaklandı?

    Keskin bıçakların yasaklanmasının nedeni, kamu güvenliğini sağlamak ve suç işlenmesini önlemektir. 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında, saldırı amaçlı kullanılabilecek bıçaklar (sustalı, kama, çakı, pala, kılıç vb.) taşınması ve bulundurulması yasaklanmıştır. Ayrıca, görünümü gizlenmiş bıçaklar (baston kılıklı veya kemer içi bıçaklar) da yasaklı aletler arasında yer alır. Bazı meslek grupları için kullanılan kesici aletler (örneğin kasap bıçağı, marangoz aletleri vb.) bu yasak kapsamına girmeyebilir; ancak bunların da taşınması sırasında mesleki amaç açıkça belirtilmeli ve kamuya açık alanlarda şüphe uyandırmayacak şekilde taşınmalıdır.