Buradasın
Biberin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biberin yumuşak olması için aşağıdaki adımları izlemek önerilir:
- Doğru biber seçimi: İri ve etli dolmalık biberler daha yumuşak olur 1.
- İç harcın hazırlanması: Pirinç veya bulgur gibi malzemeleri ılık suda bekletip nişastasını çıkarmak ve bol suyla yıkamak yumuşamalarını sağlar 2.
- Zeytinyağı kullanımı: Dolma yapmadan önce biberlerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirmek, pişirme sırasında biberlerin daha yumuşak kalmasına yardımcı olur 1.
- Pişirme yöntemi: Dolmaları tencereye dizdikten sonra üzerlerine su ekleyip kısık ateşte pişirmek gerekir 12. Ara ara kontrol ederek suyunu çekmezse biraz daha su eklenebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: