Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beyinli fasulye piyazı nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak fasulye piyazı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) 34;
- 1 adet mor soğan 4;
- 2 adet domates 4;
- 2 adet haşlanmış yumurta 4;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 4;
- Yarım çay bardağı sirke 4;
- 1 limon suyu 4;
- 1 çay kaşığı pul biber 4;
- Yarım çay bardağı nar ekşisi 4;
- Yarım demet taze maydanoz 4.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyarak bekletin 4.
- Ertesi gün haşlayıp süzün 4.
- Mor soğanı ince ince piyazlık doğrayın 4.
- Bir kaba alıp üzerine tuz, şeker, sirke ve limon suyunu ekleyin 4.
- Karıştırarak soğanın acılığını alıp yumuşamasını sağlayın 4.
- Domatesleri halka halka doğrayın 4.
- Haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin 4.
- Haşlanmış fasulyeleri geniş bir kaseye alın 4.
- Üzerine doğradığınız mor soğanı, domatesi ve yumurta dilimlerini ekleyin 4.
- Zeytinyağını ve nar ekşisini de ilave edin 4.
- Karışıma ince doğranmış maydanozu ekleyin ve nazikçe karıştırın 4.
- Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra, dilediğiniz şekilde servis edin 4.
Fasulye piyazı, ızgara et yemekleri, köfte, tavuk şiş veya döner gibi et yemeklerinin yanına mükemmel gider 4. Yanında pilav veya fırın patates ile servis edilebilir 4.
Farklı tariflere şu sitelerden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: