Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Belçika usulü patates yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Patatesleri soyun ve önce 1 cm kalınlığında dilimler, ardından 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesin 14.
- Şeritleri birkaç dakika suda bekletin, böylece fazla nişasta yıkanır 14.
- Sudan çıkarın ve iyice kurulayın 1.
- Bir fritözü veya kızartma tenceresine yağ doldurun ve 160 °C'ye kadar ısıtın 14.
- Sıcaklığı kontrol etmek için anında okunan bir termometre kullanın 1.
- Patatesleri, kalınlığa bağlı olarak dört ila sekiz dakika boyunca, bir seferde yalnızca bir avuç ekleyerek gruplar halinde kızartın 1. Yapışmamaları için sık sık çevirin 1.
- Kağıt havlu serilmiş geniş bir tabağa alın ve en az yarım saat soğumaya bırakın 1.
- Ardından, yağın ısısını 190 °C'ye yükseltin, patatesleri ikinci kez kızartın, ancak bu sefer yalnızca altın rengi ve gevrek olana kadar iki dakika kızartın 1.
- Tuz serpin, mayonezle veya hazırladığınız baharatla servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: