Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Batın kaymağı (ev yapımı kaymak) yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Taze günlük sütü kaynatın ve ılımaya bırakın 13. Pastörize süt kullanacaksanız bu adımı atlayabilirsiniz 1.
- Sütün içine sıvı krema ve nişastayı ekleyin 13.
- Tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırıp ocağın üzerine alın 1.
- Kıvamı hafif koyulaşınca ocaktan alın ve hafif ıslatılmış seramik kap ya da borcama aktarın 1.
- Üzerini streç filmle örtün ve soğuyunca buzdolabına kaldırın 13.
- En az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin 13.
- Buzdolabında soğuduktan sonra çıkarıp bıçak yardımıyla kesin ve çelik bir spatula yardımıyla kaymağınıza şekil verin 1.
Hazırladığınız kaymağı, kapalı ve hava almayan bir kapta buzdolabında muhafaza edildiğinde 1 hafta - 10 gün arası tazeliğini koruyabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: