Buradasın
Basma tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Basma tatlısının püf noktaları şu şekildedir:
- Hamur: Hamuru hazırlarken malzemeleri spatula ile karıştırmak ve harcın katı olması durumunda birkaç kaşık süt eklemek önerilir 1.
- Krema: İç kremasını mikserle birkaç dakika çırpmak ve krema katıysa biraz süt ekleyerek karıştırmak gerekir 1.
- Şerbet: Şerbeti kaynattıktan sonra orta ateşte 10 dakika kaynatmak ve soğuması için bir kenara almak önemlidir 1.
- Pişirme: 180 derece fansız ayarda, üstü hafif kızarana kadar pişirmek gerekir 1.
- Dinlendirme: İlk sıcağı çıkan kekin üzerine soğuk şerbeti ilave ettikten sonra, tatlının birkaç saat dinlenmesine izin vermek önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: