Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Barbekü zemin ızgarası aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
- Malzeme: Donmaya karşı dayanıklı, emici olmayan ve az gözenekli malzemeler kullanılmalıdır 2. Genellikle klinker ve doğal taşlar, granit, siyenit gibi sert kayaların baltaları veya arduvaz tercih edilir 2.
- Alt Yapı: Izgaranın kurulacağı alanın zemini sertleştirilmelidir 2. Eğer zemin kumlu ise, 15 cm kalınlığında bir balast ile düzleştirmek ve beton bir tabaka yapmak yeterlidir 2.
- Yükseklik: Ocak plakası genellikle zemin seviyesinden yaklaşık 60-70 cm yüksekliğe yerleştirilir 2.
- Havalandırma: İç mekan ızgaraları için iyi havalandırılan bir alan seçilmeli ve duman çıkışını sağlamak için bir egzoz fanı kullanılmalıdır 1.
- Taşınabilirlik: Izgaranın çıkarılıp ateşten farklı mesafelere yerleştirilebilmesi ve tekerlekli olması, kullanım kolaylığı sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: