Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangal ızgarası kademeli olarak yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekir:
- Kömür Miktarını Ayarlamak: Kömürler, yiyecekleri pişireceğiniz yüzey alanından sağa ve sola doğru onar santim daha fazla yayılmalıdır 1.
- Kömürleri Tutuşturmak: Kömürleri tutuştururken gazyağı veya kimyasal özellikli tutuşturucu kullanmaktan kaçınılmalıdır 1.
- Isıyı Yüksek Tutmak: Kömürlerin üzerini ince bir kül tabakası kaplayıp, içlerinden kor ateş göründüğünde, doğru ısıya ulaşılmıştır 1.
- Ateşi Rüzgarlamak: Kömürlerin eşit şekilde yanması için mangalı rüzgarlamak gereklidir 2.
- Etleri Çevirmek: Biftek, bonfile ve pirzola gibi etleri sadece maşa kullanarak çevirmek gerekir, çatal batırarak çevirilmemelidir 1.
- Dinlendirmek: Etleri piştikten sonra birkaç dakika dinlendirmek, lezzetlerini artırır 13.
- Temizlik: Izgara telini her kullanımdan önce temizlemek ve yağlamak önemlidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: