Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bunun birkaç nedeni vardır:
- Sindirim farklılıkları: Kırmızı et sindirimi uzun süren bir protein kaynağıdır, balık ise daha hafif ve hızlı sindirilir 1. Birlikte tüketildiklerinde mideyi yorabilir ve sindirim sorunlarına yol açabilir 1.
- Besin emilimi: Balık, omega-3 yağ asitleri açısından zenginken, kırmızı et demir açısından zengindir 1. Ancak bazı araştırmalar, balığın içeriğindeki belirli bileşiklerin kırmızı ette bulunan hem demirin emilimini azaltabileceğini öne sürmektedir 1.
- Lezzet ve pişirme: Farklı protein türleri ve pişirme teknikleri gerektirdiğinden, lezzet açısından da uyumlu olmayabilir 1.
Ancak, taze balık ve fermente süt ürünlerinin birlikte tüketilmesinde bir sakınca olmadığı belirtilmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: