Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık kraker hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 90 ml süt 2;
- 45 ml sıvı yağ 2;
- 225 gram un 2;
- 3 gram instant maya 2;
- 1,5 gram kabartma tozu 2;
- 25 gram susam 2;
- 1 tatlı kaşığı çörek otu 2;
- 1 çay kaşığı sarımsak veya soğan tozu 2;
- Kekik gibi istenilen baharatlar 2.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına süt, maya ve sıvı yağı koyup karıştırın 2.
- Unu ve diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun 2.
- Hamurun üzerini streçle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin 2.
- İki yağlı kağıt arasında hamuru 2 mm kalınlığında açın 2.
- Balık şeklinde bir kalıpla veya tırtıklı kesicilerle küçük kare, kare veya başka şekillerde kesin 23.
- Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika kontrollü pişirin 2.
Ayrıca, balık kraker hamuru yapmak için farklı tarifler de bulunmaktadır, örneğin Sibel Yalçın'ın tarifi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: