Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık kraker hamuru yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 2 havuç 1
- 200 gr kaşar peyniri 1
- 4 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 su bardağı un 1
- 3/4 çay kaşığı tuz 1
- 2 yemek kaşığı soğuk su 1
Yapılışı:
- Kola kutusundan veya alüminyum bir kaptan kalıplar çıkarın 1.
- Havuç, küp kesilmiş tereyağı, un, tuz ve suyu robotta kum gibi olana kadar karıştırın 1.
- Soğuk suyu ekleyin ve karışımı streçe sarıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Soğuttuğunuz hamuru açın ve kalıpla kesin 1.
- 170 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
Alternatif bir balık kraker tarifi için lezzetler.com sitesinde şu malzemeler ve yapılış adımları önerilmektedir:
Malzemeler:
- 168 gr çedar peyniri 25
- 57 gr margarin 2
- 62 gr tam buğday unu 25
- 31 gr beyaz un 5
- 1 tutam soğan tozu 25
- 1 tutam tuz 25
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 25.
- Tüm malzemeyi bir mutfak robotunda birleştirin ve tamamen birleşinceye kadar yoğurun 25.
- Hamurun sert ve soğuk olması için bir yağlı kağıda sarıp 35-40 dakika buzdolabında bekletin 25.
- Hafifçe unlanmış zeminde hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın 25.
- Una batırdığınız kalıp ile kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın 25.
- 12-15 dakika orta rafta pişirin 25.
- Tel ızgara üzerine soğumaya bırakın 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: