Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bakraç ve çömlek yoğurdu arasındaki temel farklar şunlardır:
- Malzeme: Bakraç yoğurdu, genellikle bakırdan yapılan bir kap olan bakraçta yapılır 25. Çömlek yoğurdu ise toprak çömleklerde yapılır 3.
- Kıvam: Çömlek yoğurdunun kıvamı, pastörize yoğurtlara göre daha yoğundur 14.
- Tat: Pastörize yoğurtların tadı tatlıyken, çömlek yoğurdunun tadı daha doğaldır 14.
- Beslenme Değeri: Çömlek yoğurdu, koruyucu ve katkı maddeleri içermediği için daha fazla potasyum, kalsiyum, D vitamini ve omega-4 yağları içerir 1.
- Saklama: Çömlek yoğurdu, buzdolabında +4 ile +6 °C arasında saklanmalıdır ve yoğurdu çömlekten çıkarmak formunu bozabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: