Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bain marie (benmari) yönteminin bazı kullanım amaçları:
- Çikolata eritme 123. Doğrudan ateşe konulduğunda yanabilecek veya kesilebilecek çikolatayı, yanma riski olmadan eritir 123.
- Yemekleri sıcak tutma 14. Restoran ve yemekhanelerde yemeklerin sıcak kalmasını sağlar 14.
- Kremalı tatlı pişirme 5. Kremalı tatlıların pürüzsüz ve homojen bir kıvamda pişmesini sağlar 5.
- Yumurta yemekleri pişirme 5. Yumurta yemeklerinin düşük ve kontrollü ısıda pişmesini sağlar 5.
- Sos pişirme 5. Hollandaise gibi sosların düşük ısıda kesilmeden pişmesini sağlar 5.
- Bal eritme 23. Kristalleşen balı eriterek eski haline döndürür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: