Buradasın
Bain Marie hangi yemeklerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bain-marie (benmari) yöntemi, özellikle çikolata, tereyağı gibi doğrudan ateşe oturtulduğunda yanma veya kesilme tehlikesi olan gıdaları eritmek veya pişirmek için kullanılır 234.
Bazı kullanım alanları:
- Çikolata eritme 235. Örneğin, çikolatayı kek veya pasta yapımında kullanmak için eritirken 25.
- Krem brüle veya sütlaç pişirme 2. Fırın kaplarını su dolu bir tepsiye oturtarak yapılır 2.
- Bal eritme 5. Kristalleşen balı eski haline döndürmek için kullanılır 5.
- Yemekleri sıcak tutma 345. Restoran ve yemekhanelerde yemeklerin sıcaklığını korumak için benmari tezgahları kullanılır 345.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: