Buradasın
Bain Marie hangi yemeklerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Çikolata eritme: Bain Marie, çikolatanın yanmasını önleyerek pürüzsüz bir erime sağlar 14.
- Kremalı tatlılar: Creme brulee ve panna cotta gibi tatlıların homojen bir kıvamda pişmesini sağlar 1.
- Yumurta yemekleri: Çırpılmış yumurta ve custard gibi yemeklerin düşük ve kontrollü ısıda pişmesini sağlar 13.
- Soslar: Hollandaise gibi sosların kesilmeden düşük ısıda pişmesini sağlar 13.
- Charcuterie: Terrines ve pâtés gibi yiyeceklerin nazikçe pişirilmesinde kullanılır 2.
Ayrıca, Bain Marie yöntemi, yemekleri sıcak tutma amacıyla da kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: