Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Badımcan ikrası yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 kg badımcan 1;
- 1,5 kg domates 1;
- 1 kg biber (isteğe göre acı biber) 1;
- 1 kg soğan 1;
- 1,5 litre bitkisel yağ 1;
- tuz 1.
Hazırlanışı:
- Badımcanları yıkayıp soyun, tuzlu suda biraz yumuşayana kadar kaynatın 1.
- Soğuyunca et makinesinden geçirin 1.
- Badımcanlar soğurken biberi, domatesi yıkayıp, soğanı soyun ve hepsini ayrı ayrı et makinesinden geçirin 1.
- Soğanı ve biberi bitkisel yağda kavurun 1.
- Çekilmiş badımcanı ayrıca bitkisel yağda kavurun 1.
- Her şey tamamen kavrulup yağa düştükten sonra badımcan, biber, soğanı bir kaba dökün, domatesin üzerine ekleyin, tuz ekleyin, karıştırın ve pişirin 1.
- Ara ara karıştırarak tüm suyunu çekene kadar, yağı üste çıkana kadar pişirin 1.
- Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup kapatın 1. Ağzı ya Scotch ile ya da kavanozlar için tasarlanmış Scotch ile sıkıca kapatın 1.
Bu tarif, yay aylarında pişirip yemek veya kışa hazırlık olarak konserve etmek için uygundur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: