Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Badem ezmesinin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Süreci: Badem ezmesinin üretimi zaman ve sabır gerektirir 2. Kavrulmuş bademler, çiğ olanlara göre daha lezzetli olsa da kavrulduğunda bazı besin maddelerini kaybedebilir 2.
- Malzeme Kalitesi: En pahalı badem ezmeleri sadece bademden yapılırken, daha uygun fiyatlı olanlar kayısı çekirdeği gibi farklı malzemeler içerebilir 1.
- Coğrafi İşaret ve Tescil: Türkiye'de Edirne ve Diyarbakır gibi şehirlerde yapılan badem ezmeleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 4. Bu, üretim maliyetlerini artırabilir 4.
- Besin Değeri: Badem ezmesi, sağlıklı yağlar, lif, protein ve vitaminler açısından zengindir 25. Bu da üretim maliyetlerini yükseltebilir 25.
Ayrıca, ambalajlı ve katkı maddesi içeren tatlı abur cuburlar yerine, evde hazırlanan veya doğal badem ezmesi daha pahalı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: