Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
B vitaminini yükseltmek için tüketilebilecek bazı besinler:
- B1 (Tiamin): Bezelye, muz, portakal, kuruyemişler, tam tahıllı ekmekler, karaciğer ve bazı zenginleştirilmiş tahıllar 25.
- B2 (Riboflavin): Süt, yumurta, sade yoğurt, peynir, etler, yeşil yapraklı sebzeler, mantarlar ve bazı zenginleştirilmiş tahıllar 25.
- B3 (Niasin): Et, balık, mantar, patates ve yumurta 24.
- B5 (Pantotenik asit): Tavuk, dana eti, ciğer, yumurta, brokoli, mantar, avokado ve domates 25.
- B6 (Piridoksin): Et, kümes hayvanları, bazı balıklar, yer fıstığı, tofu ve soya ürünleri, yulaf, muz, karpuz, süt ve bazı zenginleştirilmiş tahıllar 25.
- B7 (Biyotin): Tam tahıllar, sakatatlar, yumurta sarısı, soya fasulyesi ve balık 25.
- B9 (Folat veya folik asit): Karaciğer, nohut, barbunya, bezelye, brokoli, Brüksel lahanası, kuşkonmaz, yapraklı yeşil sebzeler ve zenginleştirilmiş ekmek ve tahıllar 25.
- B12 (Kobalamin): Et, balık, yumurta, süt, peynir ve bazı zenginleştirilmiş tahıllar, bitkisel sütler ve et yerine kullanılan ürünler 125.
B vitamini değerinin yükselmesi için, bu besinleri ölçülü ve düzenli tüketmek önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: