Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Azezi üzümünün bazı özellikleri:
- Tadı: Türkiye'de tek olarak Şanlıurfa'nın Ovacık ilçesinde yetişen Azezi üzümünün şiresi çok tatlıdır 15.
- Kullanım alanı: Genellikle pestil (bastık), kesme (çekçek), cevizli sucuk ve pekmez yapımında kullanılır 25.
- Kalite: Azezi üzümünün kalitesi yüksektir; bu nedenle başka üzümlerle yapılan pekmez, pestil ve sucuk aynı kalitede olmaz 15.
- Salkım ve tane özellikleri: 2015 bağ bozumunda ölçülen değerlere göre, Azezi üzümünün salkım ağırlığı 258 g, tane ağırlığı 2,6 g'dır 4.
- Asitlik ve suda çözünür kuru madde (SÇKM) değeri: Asitlik değeri 4,2 g/l, SÇKM değeri ise %19,8'dir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: