• Buradasın

    Atrikot kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Antrikot pişirme süresi, etin kalınlığına ve pişirme yöntemine göre değişir:
    • Tavada antrikot: Orta kalınlıkta bir antrikot için her iki taraf da 2'şer dakika olmak üzere toplam 4-6 dakika pişirilir 125.
    • Fırında antrikot: Az pişmiş için 4 dakika, orta pişmiş için 6 dakika, çok pişmiş için 10-12 dakika pişirilir 12. Kalın dilimlenmiş antrikotlar için toplam pişirme süresi 10-12 dakika ile 15-20 dakika arasında olabilir 2.
    • Izgarada antrikot: Orta pişmiş için her iki taraf da 4-6 dakika pişirilir 25. Pişirme süresinin yarısında, güzel ızgara izleri oluşturmak için et 90 derece dönebilir 2.
    Antrikotu çok pişirmemeye özen gösterilmeli, pişirme sonrası etin 5-10 dakika dinlendirilmesi önerilir 125.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Antrikot en güzel nasıl pişirilir?

    Antrikot pişirmenin en güzel yolu, pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir: Izgarada antrikot: Orta ısıda alevsiz bir ızgara kullanılabilir. Tavada antrikot: Döküm tava kullanılması önerilir. Fırında antrikot: Fırın 180 dereceye ayarlanıp, yaklaşık 30 dakika pişirilebilir. Genel pişirme önerileri: Etin taze olması, yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etmeyi sağlar. Marine işlemi, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Pişirme sonrası etin dinlenmesi, sularının tekrar liflerin arasına çekilmesini sağlar.

    Antriko ızgarada kaç dakikada pişer?

    Antrikot, ızgarada orta pişmiş bir sonuç için her bir yüzü yaklaşık 4-6 dakika arasında pişirilir. Pişirme süresi, etin kalınlığına göre değişiklik gösterebilir. Izgara yaparken, ızgara tellerinin temiz ve yapışmayı önlemek için hafifçe yağlanmış olduğundan emin olunmalıdır.

    Antriko et fırında kaç dakikada pişer?

    Antrikotun fırında pişme süresi, etin kalınlığına ve istenen pişkinlik derecesine göre değişir: Az pişmiş antrikot için 4 dakika. Orta pişmiş antrikot için 6 dakika. Çok pişmiş antrikot için 10 dakika. 180-200 gram arası orta kalınlıkta antrikotlar için verilen sürelerdir. Fırın sıcaklığı 200°C'ye ayarlanmalıdır. Marine edilmiş antrikot, fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Fırında antrikot pişirirken, etin pişme sırasında çatalla veya bıçakla delinmemesi gerekir; aksi takdirde etin lezzeti kaybolabilir.