Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Askorbik asit (C vitamini) içeren bazı besinler:
- Meyveler: Portakal, kivi, çilek, ananas, mango, erik, siyah frenk üzümü, kavun, ahududu, yaban mersini, kızılcık, karpuz 134.
- Sebzeler: Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, kırmızı ve yeşil biber, ıspanak, lahana, şalgam yeşillikleri, tatlı ve beyaz patatesler, domates 134.
- Diğer: Maydanoz, kuşburnu, soğan 145.
C vitamini, besinlerle alınan demirin emilimine, kemik ve kıkırdakların normal fonksiyonlarının korunmasına, diş ve diş eti sağlığına, enerji oluşum metabolizmasına ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine katkıda bulunur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: