• Buradasın

    Aşçı yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish chef in a sunlit kitchen stirs a steaming copper pot filled with golden potatoes, diced tomatoes, and sautéed onions, while fresh arap saçı herbs and a bowl of yogurt sit nearby on a wooden counter.
    Aşçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 4 adet patates 2
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2
    • 1 adet minik soğan 2
    • 1 diş sarımsak 2
    • 3 adet domates 2
    • 1 çay kaşığı tuz 2
    Yapılışı:
    1. Soğan ve sarımsağı ince kıyıp sıvıyağda kavurun 23.
    2. Rende domatesi ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın 2.
    3. Kuşbaşı şeklinde doğranmış patatesleri ekleyip kapağı kapatın 2.
    4. Yarım saat pişirerek servis yapın 2.
    Ayrıca, arapsaçı yemeği olarak da bilinen bir aşçı yemeği tarifi daha vardır:
    Malzemeler:
    • 2 bağ arapsaçı otu 1
    • 500 gram dana kuşbaşı eti 1
    • 1 adet soğan 1
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 çay kaşığı karabiber 1
    Terbiye için:
    • Yarım adet limonun suyu 1
    • 1 yemek kaşığı yoğurt 1
    • 1 yemek kaşığı un 1
    Yapılışı:
    1. Düdüklü tencerede kuşbaşı eti 10 dakika haşlayın 1.
    2. Haşlanan etin suyunu ayırın ve üzerine zeytinyağını döküp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2 dakika kavurun 1.
    3. Yıkayıp doğradığınız arapsaçını ekleyip karabiber, tuz ve etin haşlama suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin 1.
    4. Terbiyeyi bir kasede karıştırıp yemeğin suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın 1.
    5. Yemeğin içine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Aşçı tabağı içinde neler var?

    Aşçı tabağı, genellikle 7 ila 10 arasında farklı yemek çeşidini içerir. Aşçı tabağında bulunabilecek bazı yemekler: etli kabak dolması; haşlama; patlıcan kebabı; bezelye; kavurma; pilav. Aşçı tabağının içeriği, restorana ve günlük değişikliklere göre farklılık gösterebilir.

    Aşçı Tabağı kaç çeşit yemek olur?

    Aşçı tabağında genellikle 7 ila 10 arasında farklı yemek çeşidi bulunur. Bu yemekler, müşterilerin et, sebze ve yöresel tercihlerine göre belirlenir.