Buradasın
Aşçı yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçı yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet patates 2
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ 2
- 1 adet minik soğan 2
- 1 diş sarımsak 2
- 3 adet domates 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsağı ince kıyıp sıvıyağda kavurun 23.
- Rende domatesi ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın 2.
- Kuşbaşı şeklinde doğranmış patatesleri ekleyip kapağı kapatın 2.
- Yarım saat pişirerek servis yapın 2.
Ayrıca, arapsaçı yemeği olarak da bilinen bir aşçı yemeği tarifi daha vardır:
Malzemeler:
- 2 bağ arapsaçı otu 1
- 500 gram dana kuşbaşı eti 1
- 1 adet soğan 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
Terbiye için:
Yapılışı:
- Düdüklü tencerede kuşbaşı eti 10 dakika haşlayın 1.
- Haşlanan etin suyunu ayırın ve üzerine zeytinyağını döküp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2 dakika kavurun 1.
- Yıkayıp doğradığınız arapsaçını ekleyip karabiber, tuz ve etin haşlama suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin 1.
- Terbiyeyi bir kasede karıştırıp yemeğin suyundan 1 kaşık ekleyip karıştırın 1.
- Yemeğin içine ekleyip 5 dakika daha pişirip servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: