Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut Mezesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt 1
- 2 diş ezilmiş sarımsak 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 6 adet kurutulmuş arnavut biberi 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber 1
Yapılışı:
- Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu karıştırarak homojen bir yoğurt karışımı elde edin 1.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin 1.
- Kurutulmuş arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz yağ ve tereyağının içine aktarın 1.
- Üzerine toz kırmızı biberi ekleyin ve karışımı güzelce karıştırın 1.
- Yağ karışımının içine eklediğiniz biberleri ve kırmızı toz biberi karıştırdıktan sonra, yaklaşık 3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekleyin 1.
- Sarımsaklı yoğurdu servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine hazırladığınız biberli yağ karışımını dökün 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: