Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anfizemi tetikleyen yiyecekler doğrudan belirtilmemiştir, ancak egzama gibi benzer cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilecek bazı gıdalar şunlardır:
- Süt ve süt ürünleri: İnek sütü ve diğer süt ürünleri bazı insanlarda egzamayı şiddetlendirebilir 14.
- Yumurta: Özellikle yumurtanın beyazı, alerjik reaksiyonlara neden olabilecek proteinler içerir 14.
- Gluten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar gibi gluten içeren tahıllar bazı bireylerde egzama belirtilerini tetikleyebilir 14.
- Soya ürünleri: Soya bazlı gıdalar, bazı insanlarda egzama belirtilerini artırabilir 14.
- Deniz ürünleri: Karides, yengeç ve istakoz gibi kabuklu deniz hayvanları ile balıklar alerjen olabilir 1.
- Sitrik asit içeren meyveler: Turunçgiller (portakal, limon, greyfurt) gibi sitrik asit içeren meyveler cilt reaksiyonlarına neden olabilir 1.
Her bireyin gıda hassasiyetleri farklıdır, bu nedenle hangi gıdanın egzamayı tetiklediğini belirlemek için bireysel gözlemler ve profesyonel danışmanlık önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: