Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Anason çayı yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Anason tohumlarını havan ve havan tokmağı ile ezin 1.
- Ezilmiş tohumları bir tencereye koyun ve üzerine kaynar suyu ekleyin 1.
- Karışımı 5-10 dakika boyunca yavaşça pişirin 12.
- Çay artık servis edilmeye hazırdır 1.
Alternatif yöntem:
- Anason tohumlarını demliğin içine atın 3.
- Üzerine bir fincan kaynamış su ilave edin 3.
- 10-15 dakika demlenmeye bırakın 3.
- Demlenme süresinden sonra çayı süzerek içebilirsiniz 3.
Not: Anason çayını tatlandırmak isterseniz içine bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz 3.
Uyarı: Anason çayını tedavi amaçlı kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: