Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Amerikan cevizi (Chandler) ile yerli ceviz arasındaki seçim, kişisel tercihlere ve kullanım amacına bağlıdır 24.
Yerli cevizlerin bazı türleri ve özellikleri:
- Kaman cevizi: Dolgun içi ve ince kabuğu ile bilinir 2.
- Bilecik cevizi: Orta kalınlıkta kabuğu, açık sarı-beyaz rengi ve dengeli yağ içeriği vardır 2.
- Yalova cevizi: İri meyveleri ve ince kabuğu ile kolay kırılabilirliği ve dolgun iç cevizi nedeniyle tercih edilir 2.
- Şebin cevizi: Beyaz içi ve karakteristik aromasıyla dikkat çeker 2.
- Akçakoca cevizi: Kaliteli iç yapısı ve yüksek verimi ile bilinir 2.
Chandler cevizinin bazı özellikleri:
- Meyve kabuğu orta kalınlıkta ve oval, az pürüzlüdür 4.
- Kolay kırılabilir 2.
- Diğer ceviz çeşitlerine göre daha düşük yağ içeriğine sahiptir 2.
- Protein, lif, omega-3 yağ asitleri ve çeşitli mineraller açısından zengindir 24.
Türkiye'de özellikle Trakya bölgesinde başarıyla yetiştirilen Chandler cevizi, yabancı ceviz çeşitleri arasında yer alır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: