• Buradasın

    Am kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Am kızartması hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 6 orta boy patates 13;
    • 3 su bardağı ayçiçek yağı 1;
    • 1 su bardağı zeytinyağı 1;
    • 2 çorba kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Patatesleri yıkayıp soyun ve ince parmak şeklinde doğrayın 13.
    2. Geniş bir süzgece koyup üzerine 2 çorba kaşığı tuz serpin ve elinizle harmanlayın 1. Bu şekilde 5 dakika bekletin 1.
    3. Yağları derin kızartma tenceresine koyup ocağı açın, yağın iyice ısınmasını sağlayın 1.
    4. Tuzlu patatesleri mulu altında yıkayıp süzün 1.
    5. Altını harlı ateşe getirerek patatesleri yağa bırakın ve tencereyi hafifçe sallayın 1.
    6. En az 10-15 dakika patateslere dokunmadan pişmeye bırakın, ara ara tencereyi hafif sallayın 1.
    7. 15 dakika sonra kevgirle yavaşça dipten hareket ettirin 1.
    8. Nar gibi kızaran patatesleri kevgirle süzdürerek sıcak servis yapın 1.
    Püf noktaları:
    • Kızartma bol yağda yapılmalıdır 1.
    • Yağ iyice kızmış olmalıdır 1.
    • Patatesler bolca tuzlanıp nişastasını salması sağlanmalıdır 1.
    • Patatesler güzelce durulanmalı ve süzdürülmelidir 1.
    • Kızartma işlemine başladıktan sonra 15 dakika patateslere dokunulmamalı, tencere arada sallanmalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kızartmanın püf noktası nedir?

    Kızartmanın püf noktaları şunlardır: 1. Tencerenin Kuru Olması: Kızartma yaparken tencere veya tavanın kuru olması, yağın sıçramasını önler. 2. Yağın Sıcaklığı: Yağın 180 dereceye kadar ısınması, sebzelerin yağ yutmadan kızarmasını sağlar. Bunun için bir mutfak termometresi kullanmak faydalıdır. 3. Derin Tencere Kullanımı: Derin tencere veya tava kullanmak, yağın daha az sıçramasına yardımcı olur. 4. Malzemelerin Kurutulması: Kızartılacak gıdaların ıslak olmaması gerekir. 5. Yağ Miktarı: Gıdayı tamamen örtecek kadar yağ kullanmak, hem yağ çekmeden kızartma yapmayı hem de sıçramayı engeller.