Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Am kızartması hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayıp soyun ve ince parmak şeklinde doğrayın 13.
- Geniş bir süzgece koyup üzerine 2 çorba kaşığı tuz serpin ve elinizle harmanlayın 1. Bu şekilde 5 dakika bekletin 1.
- Yağları derin kızartma tenceresine koyup ocağı açın, yağın iyice ısınmasını sağlayın 1.
- Tuzlu patatesleri mulu altında yıkayıp süzün 1.
- Altını harlı ateşe getirerek patatesleri yağa bırakın ve tencereyi hafifçe sallayın 1.
- En az 10-15 dakika patateslere dokunmadan pişmeye bırakın, ara ara tencereyi hafif sallayın 1.
- 15 dakika sonra kevgirle yavaşça dipten hareket ettirin 1.
- Nar gibi kızaran patatesleri kevgirle süzdürerek sıcak servis yapın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: