Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alman makarnası yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Alman Usulü Sebzeli Fırın Makarna (Auflauf) 1. Malzemeler: yarım küçük boy karnabahar ve brokoli, 2 orta boy havuç ve kabak, 3 kırmızı biber, yarım paket spagetti makarna, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, beşamel sos için 3 yemek kaşığı un, 1,5 paket süt, tereyağı, sıvı yağ, kaşar peyniri 1. Yapılışı: sebzeler haşlanıp baharatlandırılır, spagetti ile karıştırılıp borcama yerleştirilir, üzerine beşamel sos dökülür ve 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir 1.
- Alman Makarnası 3. Malzemeler: 400 gram makarna, 2 adet patates, 60 gram tereyağı, 250 gram yoğurt, 3 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3. Yapılışı: patatesler haşlanıp rendelenir, tereyağı ile kızartılır, makarna eklenip demlenmesi için bekletilir, üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı-toz biber karışımı eklenir 3.
- Käsespätzle (Kremalı Alman Makarnası) 5. Malzemeler: 3 adet büyük boy yumurta, 300 gram un, 120 ml su, 1 tatlı kaşığı tuz, 200 gram rendelenmiş Gruyere veya Emmental peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 büyük soğan 5. Yapılışı: hamur yapılıp kaynar suya dökülür, pişen spätzle bir kaba alınır, üzerine rendelenmiş peynir ve karamelize soğan eklenerek fırınlanır 5.
Ayrıca, Maultaschen adlı, iç malzemesi ve hamuruyla öne çıkan geleneksel bir Alman makarnası da yapılabilir 4. Malzemeler: 2 su bardağı un, 2 yumurta, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 300 gram dana kıyma, 1 büyük soğan, 2 diş sarımsak, 1/2 su bardağı ıspanak, tuz, karabiber ve kimyon 4. Yapılışı: hamur yapılıp kareler halinde kesilir, iç malzeme ile doldurulup kapatılır, kaynar suda 10-12 dakika haşlanır ve servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: