Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Albemarle Fizz yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 taze ahududu 1;
- 45 ml Hayman's London Dry cin 1;
- 22,5 ml taze sıkılmış limon suyu 1;
- 15 ml zengin şeker şurubu (2 şeker: 1 su, 65,0°Brix) 1;
- 15 ml yumurta beyazı 1;
- 80 ml Thomas Henry soda suyu 1.
Hazırlanışı:
- Bir Highball (maksimum 300 ml) bardağı seçip önceden soğutun 1.
- Ahududuları şişleyerek garnitür hazırlayın 1.
- İlk 5 malzemeyi buzla birlikte çalkalayın ve çalkalayıcıya süzün (ahududuları ezmeyin) 1.
- Buzsuz olarak tekrar çalkalayın (emülsiyon elde etmek için) 1.
- Çalkalayıcının içindekilerin yarısını soğutulmuş bardağa süzün (bardakta buz olmamalıdır) 1.
- Soda suyunun yarısını bardağa dökün 1.
- Çalkalayıcının içindekilerin geri kalanını bardağa süzün 1.
- Beyaz köpüklü kafa net bir çizgi oluşturana kadar bekleyin ve kalan soda suyunu ekleyin 1.
- Ahududularla süsleyin 1.
Alternatif tarif: Yumurta beyazı olmadan, 1934 tarihli orijinal tarife göre 1:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: