• Buradasın

    Aksaray şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of golden syrup bubbling on a stove, with a wooden spoon resting beside it, and a freshly baked pide drizzled with the glossy Aksaray şerbet on a traditional Turkish ceramic plate nearby.
    Aksaray şerbeti, şerbetli pide yapımında kullanılan şerbettir 12.
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı şeker 12;
    • 2 su bardağı su 12;
    • Birkaç damla limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Su ve şeker tencereye alınıp kaynatılır 12.
    2. Kaynara çıkınca limon suyu eklenir 12.
    3. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatılır 1.
    4. Şerbetin ağdamsı yapışak bir kıvamı olması sağlanır 1.
    Aksaray şerbeti, fırından çıkan sıcak pidenin üzerine dökülür 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Osmanlı sarayında hangi şerbetler içilirdi?

    Osmanlı sarayında içilen bazı şerbetler: Gül şerbeti; Limon şerbeti; Demirhindi şerbeti; Ayva şerbeti; Vişne şerbeti; Nilüfer şerbeti; Sirkencübîn şerbeti; Nar şerbeti; Menekşe şerbeti; Karanfilli gül şerbeti. Ayrıca, Mısır'ın hummâs, Şam'ın dibâs, Bursa'nın na, Yanbolu'nun anberbaris (kadın tuzluğu, berberis vulgaris) şerbetleri ile Edirne'den gelen kırmızı gül ve gül ile limon şerbetleri de sarayda popülerdi. Osmanlı sarayında şerbetler, hem keyif verici içecekler hem de tıbbi özellikleriyle değerliydi.