• Buradasın

    Aksaray şerbeti nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Aksaray şerbeti, şerbetli pide yapımında kullanılan şerbettir 12.
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı şeker 12;
    • 2 su bardağı su 12;
    • Birkaç damla limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Su ve şeker tencereye alınıp kaynatılır 12.
    2. Kaynara çıkınca limon suyu eklenir 12.
    3. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatılır 1.
    4. Şerbetin ağdamsı yapışak bir kıvamı olması sağlanır 1.
    Aksaray şerbeti, fırından çıkan sıcak pidenin üzerine dökülür 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Osmanlı sarayında hangi şerbetler içilirdi?

    Osmanlı sarayında çeşitli şifalı ve lezzetli şerbetler içilirdi. İşte bazıları: 1. Demirhindi Şerbeti: Demirhindi meyvesinden yapılan, serinletici ve bağışıklığı güçlendirici bir şerbetti. 2. Gül Şerbeti: Hoş kokusu ve mideyi rahatlatıcı etkisiyle sevilen bir şerbetti. 3. Reyhan Şerbeti: Göz alıcı rengi ve antioksidan etkisiyle önemli bir yer tutardı. 4. Tarçınlı Elma Şerbeti: Tatlı ve baharatlı bir lezzet sunan, özel günlerde tercih edilen bir içecekti. 5. Meyan Kökü Şerbeti: Meyan kökünden yapılan, hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarına iyi gelen bir şerbetti. Ayrıca, nar, vişne, limon gibi meyvelerden ve çeşitli bitkilerden de şerbetler hazırlanırdı.