• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Adana lahmacunu neden farklı?

    • Yemek
    • TürkMutfağı
    • Lahmacun
    • Adana

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, thin-crust Adana lahmacun topped with spiced minced lamb, fresh parsley, and sliced onions, sizzling on a wooden-fired oven's stone surface, with a wedge of lemon nearby.
    Adana lahmacununun farklı olmasının bazı nedenleri:
    • Et kullanımı: Genellikle kuzu eti kullanılır 12.
    • Baharat çeşitliliği: Özellikle pul biber ve karabiber gibi acı ve aromatik baharatlar yoğun olarak kullanılır 12.
    • Hamur yapısı: İnce, çıtır ve yumuşak bir hamur kullanılır 12.
    • Pişirme yöntemi: Odun ateşinde pişirilir, bu da özel bir aroma kazandırır 12.
    • Servis şekli: Genellikle yanında soğan, maydanoz ve limon ile servis edilir 15.
    • Bölgesel tercihler: Adana'nın yerel malzemeleri ve damak tadına göre şekillenmiştir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lahmacun.gen.tr
        1
      2. macun.gen.tr
        2
      3. neredekal.com
        3
      4. infoldia.com
        4
      5. yildirimgazetesi.com
        5
    • Kuzu eti neden Adana lahmacunu için tercih edilir?

    • Adana lahmacununun hamur yapısı nasıl hazırlanır?

    • Adana lahmacununa hangi baharatlar eklenir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Lahmacunun en iyisi hangi ilde?

    Lahmacunun en iyisi hangi ilde olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değildir. Türkiye'de birçok şehirde lezzetli lahmacun yapan yerler bulunmaktadır. Bazı öne çıkan lahmacun mekanları: İstanbul: Çiya Sofrası, Tatbak, Mahir Lokantası. Gaziantep: Üçler, Gaziantepli Mehmet Usta. Şanlıurfa: Gülhan. İzmir: Antepli Ramazan Usta. Lahmacun lezzeti kişisel tercihlere göre değişebilir.
    • Yemekler
    • TürkMutfağı
    • Lahmacun
    5 kaynak

    Lahmacuna hangi baharatlar konur?

    Lahmacun yapımında kullanılan bazı baharatlar: Toz kırmızı biber; Pul biber; Karabiber; Kimyon; Kekik; Nane; Sumak. Baharatlar, damak zevkine göre ayarlanabilir.
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Lahmacun
    • Malzemeler
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Antep lahmacun farkı nedir?

    Antep lahmacununun diğer lahmacun türlerinden bazı farkları: Malzeme: Antep lahmacunu, zırh kıyma, sarımsak, maydanoz, bol biber ve baharat içerir; soğan bulunmaz. Hamur: Hamuru, ince ve çıtır olacak şekilde hazırlanır. Pişirme: Genellikle odun ateşinde pişirilir. Servis: Genellikle marul, maydanoz, limon ve turşu ile servis edilir. Aroma: Baharat ve sarımsağın ön planda olduğu güçlü bir aromaya sahiptir.
    • Yemek
    • Lahmacun
    • TürkMutfağı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"cxka0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fadana-lahmacunu-neden-farkli-1895814826%3Flr%3D213%26ncrnd%3D58274","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7402598901762218611","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1762218722474871-18125380414296730457-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-111-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"cxka1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"cxka2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Adana lahmacununun farklı olmasının bazı nedenleri**:\n\n* **Et kullanımı**: Genellikle kuzu eti kullanılır [```1```](https://www.macun.gen.tr/adana-lahmacun-ile-diger-lahmacunlarin-farki-nedir.html)[```2```](https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html).\n* **Baharat çeşitliliği**: Özellikle pul biber ve karabiber gibi acı ve aromatik baharatlar yoğun olarak kullanılır [```1```](https://www.macun.gen.tr/adana-lahmacun-ile-diger-lahmacunlarin-farki-nedir.html)[```2```](https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html).\n* **Hamur yapısı**: İnce, çıtır ve yumuşak bir hamur kullanılır [```1```](https://www.macun.gen.tr/adana-lahmacun-ile-diger-lahmacunlarin-farki-nedir.html)[```2```](https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html).\n* **Pişirme yöntemi**: Odun ateşinde pişirilir, bu da özel bir aroma kazandırır [```1```](https://www.macun.gen.tr/adana-lahmacun-ile-diger-lahmacunlarin-farki-nedir.html)[```2```](https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html).\n* **Servis şekli**: Genellikle yanında soğan, maydanoz ve limon ile servis edilir [```1```](https://www.macun.gen.tr/adana-lahmacun-ile-diger-lahmacunlarin-farki-nedir.html)[```5```](https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/abakalti-adana-lahmacunu).\n* **Bölgesel tercihler**: Adana'nın yerel malzemeleri ve damak tadına göre şekillenmiştir [```2```](https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html","title":"Adana Lahmacunu, Lahmacundan Neyle Farklılık Gösterir?","shownUrl":"https://www.lahmacun.gen.tr/adana-lahmacunu-lahmacundan-neyle-farklilik-gosterir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.macun.gen.tr/adana-usulu-lahmacun-nedir-diger-lahmacunlardan-farki-nedir.html","title":"Adana Usulü Lahmacun Nedir, Diğer Lahmacunlardan...","shownUrl":"https://www.macun.gen.tr/adana-usulu-lahmacun-nedir-diger-lahmacunlardan-farki-nedir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.neredekal.com/blog/adanada-nerede-yemek-yenir-adananin-en-meshur-lezzetleri/","title":"Adana'da Nerede Yemek Yenir? Adana'nın En Meşhur...","shownUrl":"https://www.neredekal.com/blog/adanada-nerede-yemek-yenir-adananin-en-meshur-lezzetleri/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://infoldia.com/blog-detay-284917-Lahmacunun-Farkli-Yoresel-Lezzetleri.html","title":"Lahmacunun Farklı Yöresel Lezzetleri | INFOLDIA","shownUrl":"https://infoldia.com/blog-detay-284917-Lahmacunun-Farkli-Yoresel-Lezzetleri.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.yildirimgazetesi.com/adananin-meshur-yemekleri","title":"Adana’nın Meşhur Yemekleri - Yıldırım Gazetesi - İnegöl...","shownUrl":"https://www.yildirimgazetesi.com/adananin-meshur-yemekleri","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Adana lahmacunu neden farklı?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/lahmacun","text":"Lahmacun"},{"href":"/yacevap/t/adana","text":"Adana"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kuzu eti neden Adana lahmacunu için tercih edilir?","url":"/search?text=Adana+lahmacunu+i%C3%A7in+kuzu+eti+tercih+edilme+nedenleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Adana lahmacununun hamur yapısı nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=Adana+lahmacunu+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Adana lahmacununa hangi baharatlar eklenir?","url":"/search?text=Adana+lahmacununa+hangi+baharatlar+eklenir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Adana+lahmacunu+neden+farkl%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden, thin-crust Adana lahmacun topped with spiced minced lamb, fresh parsley, and sliced onions, sizzling on a wooden-fired oven's stone surface, with a wedge of lemon nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-jG8Y012WDkQOnWUmytqE/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7402598901762218611","reqid":"1762218722474871-18125380414296730457-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-111-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"cxka3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/hangi-ilin-lahmacunu-meshur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://infoldia.com/blog-detay-263500-Turkiye-de-Lahmacunun-En-Meshur-Yerleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://web.archive.org/web/20230304013034/https://www.mynet.com/en-iyi-lahmacun-hangi-sehirde-yapiliyor-110100325079?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karar.com/guncel-haberler/vedat-milor-istanbulun-en-iyi-lahmacununu-acikladi-kilisli-omer-usta-1913321?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.macun.gen.tr/en-iyi-lahmacun-nerede-yenir-hangi-mekanlar-onerilir.html?size=16&stub=1"],"header":"Lahmacunun en iyisi hangi ilde?","teaser":"Lahmacunun en iyisi hangi ilde olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değildir. Türkiye'de birçok şehirde lezzetli lahmacun yapan yerler bulunmaktadır. Bazı öne çıkan lahmacun mekanları: İstanbul: Çiya Sofrası, Tatbak, Mahir Lokantası. Gaziantep: Üçler, Gaziantepli Mehmet Usta. Şanlıurfa: Gülhan. İzmir: Antepli Ramazan Usta. Lahmacun lezzeti kişisel tercihlere göre değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lahmacunun-en-iyisi-hangi-ilde-3557911619","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/lahmacun","text":"Lahmacun"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/lahmacun-ici-nasil-hazirlanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Lahmacun?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/lahmacun-ici-nasil-hazirlanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/evde-lahmacun-nasil-yapilir-lahmacunun-ici-nasil-hazirlanir-lahmacun-kac-kalori-1993329?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kebapkekik.com/2024/10/09/lahmacun-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"header":"Lahmacuna hangi baharatlar konur?","teaser":"Lahmacun yapımında kullanılan bazı baharatlar: Toz kırmızı biber; Pul biber; Karabiber; Kimyon; Kekik; Nane; Sumak. Baharatlar, damak zevkine göre ayarlanabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/lahmacuna-hangi-baharatlar-konur-287789876","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/lahmacun","text":"Lahmacun"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.macun.gen.tr/antep-lahmacun-ile-diger-lahmacunlar-arasindaki-fark-nedir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/antep-usulu-lahmacun-farki-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://infoldia.com/blog-detay-133439-Turkiye-de-Lahmacunun-Farkli-Yorelere-Gore-Yapimi-ve-Tadi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.urfanatik.com/haber/12365164/lezzet-rekabetinde-son-nokta-antep-mi-urfa-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nedirvenedemek.com.tr/nedir/antep-lahmacun-farki-nedir?size=16&stub=1"],"header":"Antep lahmacun farkı nedir?","teaser":"Antep lahmacununun diğer lahmacun türlerinden bazı farkları: Malzeme: Antep lahmacunu, zırh kıyma, sarımsak, maydanoz, bol biber ve baharat içerir; soğan bulunmaz. Hamur: Hamuru, ince ve çıtır olacak şekilde hazırlanır. Pişirme: Genellikle odun ateşinde pişirilir. Servis: Genellikle marul, maydanoz, limon ve turşu ile servis edilir. Aroma: Baharat ve sarımsağın ön planda olduğu güçlü bir aromaya sahiptir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/antep-lahmacun-farki-nedir-2612949683","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/lahmacun","text":"Lahmacun"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden, crispy Antep lahmacun with thin edges, topped with spiced minced lamb and isot pepper, fresh parsley, and lemon slices, served on a rustic wooden table beside a small bowl of pickles, with a warm glow from a wood-fired oven in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-bxg5jQM6uHIceCuYwfxR/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"cxka4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"cxka5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"cxkaw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}